Välj en sida

Att som rörfirma arbeta med stambyte i Stockholm innebär en annan upplevelse än att göra det på glesbygden och i mindre städer. Här finns ett stort kundunderlag som innebär en bred variation av uppdrag – och här finns också mängder av olika typer av fastigheter, byggda under olika epoker.

Långsammare arbete vid stambyte i Stockholm

Stockholm är den mest tätbefolkade staden i landet vilket kräver särskilt stor hänsyn till omgivningen. Det här innebär också att det kan ta längre tid att utföra ett stambyte. När hantverkare får bullra och arbeta som de vill – som i en fastighet utan nära grannar och kvarboende – går arbetet betydligt fortare än att göra det i ett mycket tätbefolkat kvarter.

Logistiska utmaningar

Vissa områden i Stockholm – till exempel gamla stan – bjuder på logistiska utmaningar. Enbart stambytet kräver en hel del material, och om det handlar om ett flerbostadshus där man även ska renovera badrummen innebär det mycket transport. Trånga gator, mycket trafik och människor samt få lämpliga platser att parkera på innebär utmaningar.

Hård konkurrens

I Stockholm finns mängder av firmor som är kapabla att hantera allt ifrån små till stora stambyten. Det här gör att konkurrensen blir hårdare. Det kan ställa högre krav på firmorna när det gäller till exempel:

  • kvalitet på utfört arbete
  • priser
  • marknadsföring

Allt fler, och kanske i synnerhet i huvudstaden, har börjat marknadsföra sig mer på nätet. I sökmotorer idag ses såväl betalda annonser som högt rankade hemsidor vid en sökning på exempelvis “stambyte Stockholm”. Om det blir bättre priser för kunden, jämfört med hur det ser ut i mindre städer, är svårt att säga generellt. Visserligen brukar hårdare konkurrens innebära lägre priser, men i allmänhet tar hantverkare lite högre timpriser i större städer.

En fördel för kunden är möjligheten att ta in många offerter. Det innebär också att den som driver en rörfirma i huvudstaden kan behöva gå ut hårt redan vid ett anbud. För att en precis offert ska ges krävs dock ett besök på platsen – så sannolikt är det inte alltför många anbud som en köpare jämför. Du som läser det här som är beställare gör klokt i att åtminstone prata med två – tre olika firmor innan du bestämmer dig. På så vis kan du vara trygg med att du betalar ett marknadsmässigt pris.