Välj en sida

Gamla fönster i bostaden? Då kan det finnas många fördelar med att genomföra ett fönsterbyte – bland annat finns pengar att spara, även om det såklart också innebär en kostnad. Dessutom kan man slippa drag och kallras som faktiskt kan göra att man fryser även om man försöker värma upp för fullt. Läs mer här!

Ett fönsterbyte kan ge lägre energiförbrukning

Fönster av äldre modell är inte speciellt bra för energiförbrukningen. Mycket av den värme man kämpar för att få upp inomhus släpps ut genom fönstren, vilket också innebär att man får en hög energiförbrukning och höga kostnader. Genomför man ett fönsterbyte, tar bort dom gamla fönstren som gjort sitt till fördel för moderna två, – eller treglasfönster kan man räkna med att värmen stannar kvar i huset. Dessa fönster är ofta fyllda med en ädelgas som gör att solvärme släpps in och att den värme som finns inne får svårare att ta sig ut.

På så vis kan ett byte av fönster löna sig i längden, även om det innebär en stor kostnad att byta ut alla fönster på en och samma gång. Energiförbrukningen kommer med stor sannolikhet att gå ner och det kommer märkas skillnad på uppvärmningskostnaderna nästan omedelbart. I det långa loppet tjänar man in dom pengar man lägger på ett fönsterbyte!

Höjer värdet på bostaden

Kostar man på och genomför ett fönsterbyte i sin bostad är chansen också stor att man ökar värdet på den. Nya och energieffektiva fönster är alltså en bra investering av flera orsaker. Skulle du få för dig att sälja bostaden kommer det troligen vara attraktivt att bytet redan är genomfört och det faktum att uppvärmningskostnaderna är lägre är förstås också attraktivt bland spekulanter och köpare. Sammanfattningsvis kan man säga att ett byte resulterar i:

  • Ett högre bostadsvärde
  • Minskad energiförbrukning och uppvärmningskostnad

Har man inte råd att byta ut alla fönster samtidigt kan man göra några eftersom. Man får då inte samma snabba effekt som om man byter ut alla på en gång men det är åtminstone bättre än att inte göra det alls. För att veta vad det kommer kosta kan man kontakta en leverantör och be om en offert utifrån hur många fönster man har i sin bostad och där efter är det bara att börja spara pengar eller kanske göra slag i saken med en gång.