Välj en sida

Det finns både uthyrningsföretag, som hyr ut slipmaskiner, samt företag som utför golvslipning i Lund. Vilket alternativ som är bäst beror framförallt på vilket resultat som önskas. Men det är inte bara resultatet som skiljer mellan att en hantverkare utför jobbet och att utföra jobbet själv.

Fördelen med att slipa golvet själv

Att slipa golvet själv har en enda fördel – som för vissa väger mycket tungt. Det är billigare. De flesta har inte slipmaskin och den utrustning som krävs och behöver därmed hyra detta. Men att hyra slipmaskin en helg kostar inte mycket. De som beredd att betala ca 1000 kr på material och maskinhyra kan klara sig på den nivån. Det finns även flera företag i Lund som hyr ut det material som behövs. Priset är fördelen med att slipa själv – vad är fördelarna med att låta ett företag utföra golvslipning i Lund?

Fördelar att låta företag slipa golven

 • Mer noggrant och snyggare
  Alla kan slipa ett golv. Men alla kan inte göra det snyggt. Hantverkare som dagligen arbetar med detta har självklart högre kompetens än privatpersoner. Därmed kommer även arbetet kunna ske mer noggrant och med ett bättre resultat. Exakt samma orsak till att hantverkare anlitas till en badrumsrenovering eller liknande.
 • Ökar värdet – Om det är snyggt
  Ett slipat och behandlat golv ger ett betydligt bättre intryck än ett gammalt och slitet. Alla förbättringar påverkar värdet positivt. Däremot bör inte golvslipning utföras enbart av denna anledning – förutsatt att inte en mäklare påpekat det inför försäljning.
 • Snabbt och effektivt
  Det en hantverkare gör på en dag – tar oftast ett flertal dagar för en privatperson. Det är inte bara i slutresultatet som kompetensen syns utan även i hur fort det blir klart.
 • Med garanti och försäkring
  Om en privatperson skulle råka ha sönder något i bostaden, vid slipningen, kan dess försäkring täcka denna kostnad. Däremot behöver personen själv betala självrisken. Om ett golvslipningsföretag gör jobbet täcker deras försäkring allt.
 • Bekvämare
  Gör något roligare – när företaget gör jobbet.

Hyra/köpa golvslipning i Lund

 1. Hyra
  Det finns ett par maskinuthyrningsföretag i Lund. De vänder sig både till privatpersoner och företag. Hos dessa företag går det att hyra allt från mindre grävmaskiner och cementblandare till slipmaskiner. Ett tips är att kontrollera priset och hyresperiod. Det kanske inte är så stor skillnad på att hyra fem dagar som sju dagar osv.
 2. Köpa
  Framförallt är det snickare och golvföretag som erbjuder golvslipning och bearbetning av golv i Lund. Att anlita ett golvföretag har sin fördel i att de är specialiserade på just detta och därmed kan ha längre erfarenhet.