Välj en sida

Är du sugen på att skaffa en bastu men är osäker på vilken typ som blir bäst? Då kan det vara värt att det finns många fördelar med att välja en infraröd bastu – den moderna sorten som gör succé på marknaden. En sådan bastu skiljer sig på många sätt mot en traditionell eller vedeldad variant och det är ett bra och enkelt val som dessutom är bra för hälsan. Läs mer här!

Enkel montering och installation

En av dom stora fördelarna med att välja en infraröd bastu är att både montering och installation är otroligt enkelt. Många modeller säljs som färdiga byggsatser som är enkla att bygga ihop. Ingen avancerad installation krävs utan det färdigmonterade basturummet kopplas in direkt i ett vanligt eluttag.

En infraröd bastu kan dessutom placeras var som helst så finns inte plats i badrummet kan den lika gärna stå i källaren eller annat outnyttjat område, utan att ytan behöver renoveras först. Det finns många storlekar att välja bland och till och med portabla varianter som passar för den som inte har plats. Skulle du sedan ångra ditt val av bastu är det bara att koppla ur strömmen, montera ner bygget och sälja vidare – den enkla monteringen och installationen ger ett bra andrahandsvärde.

Andra fördelar med infraröd bastu

En infraröd bastu är ett bra val från flera synvinklar. Förutom att dom är enkla att montera, placera och installera så bjuder den här modellen på en annorlunda bastuupplevelse, till skillnad från andra bastumodeller. En infraröd bastu värms normalt upp till ca 45–60 grader, drar inte speciellt mycket ström och är bättre för miljön.

Den låga temperaturen kan verka avskräckande för den som gillar heta bastubad men eftersom en infraröd bastu värmer kroppen och inte luften i bastun kommer värmen kännas av ändå. Den något annorlunda uppvärmningen med infrarött ljus värmer som sagt i första hand kroppen och inte luften i rummet, vilket i sin tur kan bidra till några av följande hälsofördelar:

  • Ökad blodcirkulation
  • Lindring och förbättring av en rad olika hudproblem
  • Förbättrat immunförsvar
  • Starkare hjärta

För dig som vill prova på hur det känns att basta i en infraröd bastu innan ett köp genomförs finns sådana att hitta på olika ställen, så som spaanläggningar, gym och liknande.