Välj en sida

Visste du att en walk in closet inte nödvändigtvis behöver vara massiv i storlek? Det finns faktiskt även vissa mindre varianter som kan utgöra en bra kompromiss mellan en enorm klädkammare och en pytteliten garderob. För att en sådan lösning ska fungera behöver du dock vara kreativ och villig att kompromissa lite grann. Läs vidare så berättar vi mer!

En liten walk in closet kan vara en godtagbar kompromiss

En liten walk in closet kan ge dig vissa av de åtråvärda funktioner som de större varianterna av dessa klädkammare erbjuder. Därmed behöver du inte ha en stor herrgård eller enorm villa för att få plats med en smidig och snygg garderobslösning. Detta ska väl ändå inte behöva krävas för att kunna organisera kläder och accessoarer på ett prydligt och bra sätt, eller hur?!

Så om du är lite klipsk kan du alltså ordna med en anpassad lösning som faktiskt ryms även i ett normalstort sovrum. För att kunna gå hela vägen i mål med detta projekt behöver du dock vara lite strategisk när det kommer till vilka kläder som ska förvaras i sovrummet. Fortsätt att läsa för att få mer information och inspiration!

Så kan du skapa en öppen garderobslösning trots begränsade förutsättningar

Hur kan du då gå tillväga för att skapa en öppen garderobslösning trots att förutsättningarna begränsar dig i ditt skapande? Du kan få till din alldeles egna lilla walk in closet där hemma med hjälp av följande knep:

  • Gör det mesta möjliga av en enskild vägg. Välj ut en vägg i ditt sovrum och optimera sedan detta utrymme på ett optimalt sätt. Du bygger helt enkelt din lilla klädkammare med väggen som utgångspunkt.
  • Eller använd ett hörn i sovrummet. Än bättre är om du kan avsätta ett helt hörn i ditt sovrum att bygga din klädkammare i.
  • Använd speglar till din fördel. Genom att sätta in speglar och använda dessa på ett bra sätt kan du få det lilla utrymmet att se större ut än vad det är.
  • Sätt in skjutdörrar framför garderoben. För att få till den där riktiga känslan bör du även sätta in skjutdörrar framför din garderobslösning.