Välj en sida

En fastighetsmäklare är inte bara en duktig förhandlare – dessa yrkesmän och -kvinnor sitter även inne på en stor kunskap om den lokala bostadsmarknaden. Därför bör du ta hjälp av en sådan person när du ska sätta utgångspriset för din bostad. Om du inte gör detta riskerar du nämligen att trampa i klaveret.

För på samma sätt om du är mindre lämpad att sköta förhandlingen med spekulanter på grund av din känslomässiga koppling till bostaden gäller detsamma också själva prissättningen. Du vet exakt hur hårt du har jobbat för att göra bostaden redo att säljas på marknaden och hur mycket jobb du tidigare har lagt ner på din fastighet. Därför kan det vara svårt för dig att vara helt objektiv när det kommer till prissättningen. Men oroa dig inte – detta är en av de många tjänster som ingår i ett mäklararvode.

Därför betalar du din fastighetsmäklare ett mäklararvode

Din fastighetsmäklare har stor kännedom om den lokala bostadsmarknaden i din stad. Han eller hon känner till ditt bostadsområde, kan marknaden och vet vad andra liknande bostäder tidigare har sålts för. Alla dessa faktorer är viktiga när det kommer till att sätta ett utgångspris på din bostad med en rimlig värdering.

Du har såklart fortfarande det sista ordet i frågan och mäklaren kan inte tvinga dig att sälja bostaden till ett lägre pris än vad du är beredd att acceptera. Däremot kan du få rådgivning och hjälp när det kommer till prissättningen av din fastighet. Du kan också få information om vad andra liknande bostäder säljs för just nu. Om det finns ett stort gap mellan ditt önskade utgångspris och slutpriserna på dessa bostäder kan du förmodligen vilja tänka om. Kanske finns det något som du inte har tänkt på, och det är därför du har anlitat en mäklare som du betalar mäklararvode för.

Så kan du ta reda på vad som är ett normalt mäklararvode i Malmö

Vill du ta reda på vad som är ett normalt mäklararvode i Malmö? I sådana fall kan du göra detta så här:

  • Gå till en hemsida som jämför mäklararvoden för fastighetsmäklare i ditt område.
  • Begär in offerter från flera olika mäklare så du får ett brett underlag att jämföra.

Mer komplicerat än så här är det inte!