Välj en sida

En flytt är en krånglig och tidsödande process. Den kräver en hel del planering och innebär ofta mycket stress för alla inblandade. Genom att anlita en flyttfirma i Mölndal kan du få en hjälpande hand som avlastar och hjälper till med flytten. Men det finns faktiskt vissa slags tillhörigheter som de inte kan flytta. Här kikar vi närmare på vad det kan röra sig om för saker.

Kontrollera med din flyttfirma i Mölndal vad de vill flytta och inte

Det kanske kan låta lite främmande, men faktum är att flyttfirmor inte har möjlighet att flytta vissa saker åt dig. Därför är det viktigt att du redan på förhand tar reda på vad som gäller för din specifika flytt och ditt bohag. Genom att göra detta kan du bespara dig själv såväl tid som frustration. Med god planering slipper du lägga upp en reservplan i elfte timmen. Så vilka tillhörigheter kan din flyttfirma i Mölndal inte flytta?

Dessa är några exempel på föremål som du bör kontrollera med flyttfirman huruvida de kan flytta åt dig eller ej:

 • Husdjur och andra djur
  I regel brukar många flyttfirmor motsätta sig att flytta levande ting. Detta av säkerhetsskäl. Därför kan du själv tvingas ordna med flytt av dina husdjur och eventuella andra sorters djur.
 • Bensindrivna maskiner och apparater
  Din flyttfirma i Mölndal har troligtvis inga invändningar mot att flytta din grill eller gräsklippare. Men detta är bara några exempel på maskiner och apparater som är bensindrivna och kan ställa till med problem vid flytten. Du bör därför säkerställa att dessa töms på drivmedel innan de lastas på lastbilen. Även i detta fall är det av säkerhetsskäl som bensinen bör avlägsnas.
 • Brandfarliga föremål
  När det kommer till föremål som potentiellt sett kan vara brandfarliga kommer vi återigen in på säkerheten. Bensindunkar, bilbatterier, målarfärg, ammunition och ogräsmedel är några exempel på föremål som du bör stämma av med din flyttfirma huruvida de vill flytta eller ej.
 • Livsnödvändiga läkemedel
  Det är ingen bra idé att packa ner astmainhalatorer och liknande i en flyttlåda som ställs i flyttbilen. För om det rör sig om livsnödvändiga läkemedel eller medicinska hjälpmedel bör du alltid ha dem lättillgängliga.