Välj en sida

Få saker är väl så klassiskt som ett vackert trappräcke utomhus. Det gör att din villa eller fastighet får ett tidlöst utseende. Den används därför som en vacker detalj som kan göra att hela huset får ett lyft och drar andras blickar åt sig. Genom att köpa färdiga vackra modeller kan du enkelt och snabbt förändra din bostad eller trädgård till det bättre. Om du låter specialtillverka ett trappräcke utomhus kan du dessutom få en exklusiv och unik design som ingen annan har. Dessutom kan du också få trappräcket i en färg som passar till exempel husfasaden.

Men ett trappräcke utomhus är inte bara vackert och tillför något tidlöst till din villa. Det är dessutom bra ur en säkerhetsaspekt. Detta för att det kan fungera som ett stöd för trappan vid entrén, i slänten eller vid altanen. Att du, din familj eller någon annan som besöker er snubblar eller ramlar i trappan är inte ovanligt. Med ett trappräcke kan du försöka undvika detta då personen kan ta tag i trappräcket. Det är egentligen bara du som kan avgöra vad du vill ha och använda ett trappräcke utomhus till. Ett trappräcke som du använder utomhus bör dock vara minst 0,9 meter högt från trapplanet för att vara så säkert som möjligt. För ett balkongräcke bör det vara minst 1,1 meter för att undvika skador vid eventuella fall från en hög höjd.

Ett trappräcke utomhus ska tåla mycket

Ett trappräcke för utomhusmiljö måste klara av det svenska och ibland rätt tuffa klimatet. Det måste kunna stå emot såväl kyla som varma sommardagar med hög temperatur. Dessutom ska det klara nederbörd som regn och snö men också vindar. Trappräcket ska med andra ord tåla en hel del. Ett trappräcke utomhus som är tillverkat av smide tål väder och vind. Det finns också andra fördelar såsom att det:

  • har lång hållbarhet
  • klarar av slitage
  • är nästan underhållsfritt.

Ett trappräcke i smide är därför ett utmärkt val när du ska placera det utomhus. Genom en vacker design ger ditt hus ett vackert och tidlöst intryck för alla som ser det.