Välj en sida

Det kan vara svårt att veta var du ska börja när du står inför att renovera hela ditt hem. Du bör förstås ta hjälp av proffs på totalrenovering i Stockholm. Men vad mer kan vara värt att tänka på i planeringsstadiet? Läs vidare så ska vi gå igenom detta!

6 steg till en lyckad totalrenovering i Stockholm

När du ska totalrenovera din bostad bör du planera projektet enligt följande:

  1. Börja med att ta reda på vad du kan göra själv och till vilka delar du behöver anlita ett företag inom totalrenovering i Stockholm.
  2. Fastställ din budget för renoveringsprojektet.
  3. Bestäm dig för vilken design och stil ditt renoverade hem ska gå i.
  4. Ansök om de tillstånd som eventuellt kommer att krävas.
  5. Kom överens om en tidslinje för projektet tillsammans med din entreprenör och håll dig till den.
  6. Sätt igång!

Med noggrann planering optimerar du förutsättningarna

Det finns många bollar att hålla i luften i samband med en renovering. Några exempel på sådana är den tid som projektet tar från ditt vardagliga schema, kostnaden för det hela och de beslut som du behöver fatta. Du behöver bland annat fatta beslut om vad som ska renoveras först. Dessutom behöver du iklä rollen som projektledare när du ska renovera varje enskilt rum i din bostad. Ovanpå detta ska du dessutom sköta kontakterna med de entreprenörer och underleverantörer som är involverade i arbetet.

Men med noggrann planering och ordentliga förberedelser ökar du möjligheterna för ett lyckat projekt. Du kan känna trygghet i att du har gjort allt som krävs för att påbörja din totalrenovering i Stockholm på bästa sätt. Du kan dessutom känna dig lugn med att du har gjort ditt bästa för att förebygga kostsamma misstag.

Hur lång tid tar det att renovera en hel bostad?

Exakt hur lång tid det tar att utföra en totalrenovering i Stockholm är svårt att svara på. Det är ungefär som att försöka ge ett svar på hur långt ett snöre är. Det beror helt enkelt på och arbetet kan ta allt från några månader till ett år eller längre. Det viktiga är att du har en tidslinje som du har satt med din entreprenör och att du håller dig uppdaterad om hur arbetet fortskrider.