Välj en sida

Parksoffor är så mycket mer än utemöbler – de är symboler för gästvänlighet och för att välkomna alla människor i den offentliga utemiljön. De låter såväl äldre personer som barn, ungdomar och yngre vuxna och medelålders personer att slå sig ner. En parksoffa passar perfekt till den offentliga utemiljön.

Det är nämligen inte bara den genomsnittlige besökaren i utemiljön som gynnas av dessa. Även storhandlare, funktionshindrade, trötta och slitna turister och människor som bara väntar på någon gynnas av dessa parksoffor. Avsaknaden av sådana utemöbler skickar därför ett budskap om att man ska röra sig vidare och inte dröja sig kvar. Detta kan göra att en offentlig utemiljö betraktas som ogästvänlig och förknippas med en negativ bild av platsen.

Som tur är kan man dock enkelt råda bot på detta!

En parksoffa till offentlig utemiljö gör stor skillnad

Det finns många anledningar att köpa in en parksoffa till en offentlig utemiljö. Fördelarna med att göra detta inkluderar bland annat dessa aspekter:

  • Att kunna slå sig ner i den offentliga utemiljön är en viktig del i det vardagliga sociala livet.
  • Parksoffan erbjuder besökare i utemiljön en välkomnande plats att slå sig ner på.
  • Den gör det möjligt för människor att att knyta nya kontakter med andra personer som vistas i den offentliga miljön.
  • Parksoffor är symboler som symboliserar innebörden av att dela en gemensam yta.
  • Den uppmuntra personer att röra sig i området eftersom det finns någonstans att slå sig ned vid behov.
  • Möjligheten att sätta sig ner är kravlös – inga som helst krav ställs på klädkod, social tillhörighet eller längd på vistelsen.

En parkbänk eller parksoffa i en offentlig utemiljö är trots allt en möbel som möjliggör socialisering. Här kan människor träffa sina vänner, prata med främlingar, mata fåglarna, sitta och vänta med sin hund eller bara betrakta utsikten.

Detta är dock inte fallet om de placeras på en plats med en tråkig utsikt, om de är obekväma eller saknar ryggstöd. Alltför ofta är de bänkar och soffor som placeras i offentliga miljöer ogästvänliga, men det finns ingen anledning till att det ska behöva vara så!